Rehabilitering og fasiliteter

Vi tilbyr opptrening og rehabilitering etter skade i trygge omgivelser for alle typer hester. Vår rehabavdeling er unik i Norge, med Vitafloor vibrasjonsgulv, Vanntredemølle, Stigningsmølle og ECB Equine kjølespa.

ECB Equine kjølespa

Det er flere fordeler ved å bruke kjølespa til forebygging og behandling av skader. Ved for eksempel å bruke Spa behandlingen etterfulgt av en tur i Aqua trainer eller en ride økt, vil blodomløpet bli satt i gang ved behandlingen før musklene settes i sving. Hesten vil dermed ha mindre sjanse for skader. 

Studier har vist at behandlingene fungerer. 
Maskinen kan også brukes før og etter trening for å redusere hovenhet og øke blodsirkulasjonen.

Kulden i vannet reduserer hevelser, gir smertelindring samt reduserer seneskader. Saltet fungerer som et omslag og virker helbredende på sår. Luften som boblene gir massasje til beina. Mengden vann man fyller i bassenget er med på å øke eller redusere trykket på beina.

Denne saltvannsbehandlingen har vist seg å være så god for hestebein at også idrettsutøvere begynte å bruke hestebehandlingen. Produsenten ECB har derfor utviklet samme type behandling for mennesker, som blant annet fotballklubbene Aston Villa og Fulham gått til innkjøp av.

Vitafloor ®

Vitafloor ® ser ut som en vanlig stallboks, men har et vibrerende gulv med forskjellige frekvenser. 

Vitafloor ® er en trygg og enkel måte å gi hesten en allsidig fysisk trening og massasje på en gang. Resultatet er en bemerkelsesverdig forbedring i blodsirkulasjonen gjennom hele kroppen, ikke bare i beina, men også i overkroppen og organene.

Dette bidrar til å sikre bedre helse- og skadeforebygging, samt å akselerere helbredelsesprosessen for skader samtidig som det bidrar til forebygging av kolikk
.
 Vitafloor® ble spesielt oppfunnet for hester, og bruker de samme veletablerte fysiske og teknologiske prinsippene for hel kroppsopplæring (WBV) som brukes til trening av astronauter for å stimulere utviklingen av bentetthet og muskeltone.

Den menneskelige versjonen er vedtatt over hele verden som et akseptert middel for å øke total kondisjon og forbrenning av fett. Ettersom det stimulerer blodsirkulasjonen uten at hesten trenger å bevege seg, gjør behandlingen til en meget effektiv terapi for hester som ikke er i arbeid eller på boksehvile

Behandlingen er forsket på og har verifisert sin effektivitet spesielt for hester.

Aquatrainer

Vannmøllen er et unikt redskap som understøtter rehabilitering og trening av hester ved at hesten går i vann.
Treningen er et verdifullt bidrag til helbredelse av forskjellige skader.
Å gå i vannet er slitsomt for hesten, siden dyret går mot vanntrykket; dermed blir hele kroppen jevnt belastet.

Både hastighet og vannhøyden til vanntreneren kan justeres individuelt. Dermed kan treningen tilpasses hestens behov. Det brukes kaldt vann, som samtidig har en kjølende virkning på ankler og sener.

Når hesten går i vannet, opplever den på den ene siden vannets lett oppløftende kraft på kroppen, og på den andre siden må hesten fortrenge vannet mens den beveger seg.

Når vannstanden økes, blir hesten «lettere» takket være vannets oppdrift. Dermed avlastes også ankler og sener gjennom denne måten å bevege hesten på. Dette gjør det mulig for hester med ankel-, sene- eller beinproblemer å bevege seg allerede i et tidlig stadium under rehabiliteringen, slik at musklene ikke svekkes, men heller bygges opp, og at hesten opprettholder likevekten mye bedre.

Også ved ryggproblemer er vanntrening et virksomt hjelpemiddel. Vannets mottrykk medfører at hestens bakbein forårsaker mer bevegelse; dermed spenner hesten magemusklene sine og bruker ryggmusklene med bedre skulderfrihet på en betydelig bedre måte. Dermed kan hesten trenes uten belastning, helt til ryggen er avslappet og hesten er sterk nok til å bære rytteren sin.